Новоолександрівська громада

Запорізька область, Запорізький район

За участю представників Новоолександрівської сільської ради у місті Василівка підбили підсумки щодо соціального розвитку громад Запорізької області в рамках українсько-німецької програми підтримки локальних ініціатив «Київський діалог»

Дата: 15.12.2021 16:00
Кількість переглядів: 379

21.10.2021 року за ініціативою голови правління ГО «СТЕП» Катерини Мальцевої в  рамках проєкту «Розбудова соціального капіталу громадських ініціатив в українських регіонах», який реалізується українсько-німецькою програмою підтримки локальних ініціатив Київський Діалог була проведена зустріч представників громад Запорізької області, які підбили підсумки стосовно соціального розвитку своїх населених пунктів.

Окрім Новоолександрівської та Василівської, у заході прийняли участь Якимівська, Плодородненська та Мелітопольська громади. Згідно регламенту ділової зустрічі, виступили з доповідями щодо підсумків досягнень соціального розвитку представники Якимівської, Плодородненської та Новоолександрівської громади.

З приводу заходів, які сприяють соціальному розвитку Якимівської територіальної громади доповідала голова  змінотворців громадських організацій «УСПІХ-2020» Марія Діденко. За її словами, з 18.09 до 07.10.2021 року у  5 населених пунктах громади був проведений фестиваль сімейного лего – конструювання Моя  громада - мій дім, присвячений темі розвитку туризму та інфраструктури громади. Головними завданнями заходу було об`єднання різновікових верств населення спільною творчою діяльністю і важливою суспільною ідеєю, формування у них комунікативних  навичок для побудови діалогу та привернення уваги влади на підняті учасниками заходу актуальні місцеві проблеми.

Згідно доповіді Марії Діденко, у фестивалі прийняло участь 152 мешканця громади різного віку. Наймолодші з них – учні початкових класів долучились до створення макетів обговорюваних об`єктів інфраструктури  з конструктора  Lego.

Представник молодіжної ради Плодородненської громади Ксенія Оніщук доповіла щодо заходів адаптації мешканців своєї громади до нових  екологічних впроваджень,  а саме системи сортування сміття. За її словами, при тому, що громада отримала нові кольорові контейнери для різних видів використаних матеріалів, далеко не всі її мешканці активно залучаються до сортування своїх побутових відходів. Доповідач зазначила, що на думку керівників комунальних закладів, установ та підприємств Плодородненської територіальної громади, простіше привчити до сортування сміття дітей та підлітків. Саме тому педагоги освітніх закладів громади систематично проводять для своїх учнів еко – уроки, під час яких привчають дітей сортувати сміття та розкладати його у відповідні контейнери.

Ксенія Оніщук також зазначила про великий внесок Молодіжної ради у розвиток екологічної свідомості мешканців Плодородненської громади. Так, завдяки членам Молодіжної ради проводяться акції зі збору сміття для його переробки.

У свою чергу, представник КУ «ЦКДСМСТ» Новоолександрівської територіальної громади Світлана Саприкіна доповіла щодо початку реалізації проекта «Громада нашої мрії» у своїй громаді. Його метою є підвищення участі мешканців у суспільному житті громади. За словами Світлани Саприкіної, головними умовами реалізації проекту є проведення неформальних зустрічей мешканців як з керівництвом, так і з запрошеними компетентними фахівцями певних сфер діяльності для визначення шляхів вирішення актуальних місцевих проблем. Такі зустрічі, наголосила вона, повинні мотивувати молодь проявляти ініціативу у розробці стратегії розвитку громади та вирішенні питань благоустрою, культури і дозвілля.

Слід зазначити, у Новоолександрівській територіальній громаді реалізація програми «Громада нашої мрії» була розпочата у минулому місяці завдяки проведенню в рамках проекту Впровадження системи безоплатної правової допомоги та захист соціальних прав жінок у сільських громадах Східної України інтерактивних лекторіїв модераторами ГО «СТЕП» Катериною Мальцевою  та Вікторією Агєнтаєвою.

Михайло Поворознюк

Фото з архіву Катерини Мальцевої

Фото без опису

Посилання на публікацію офіційної групи громади у мережі Facebook:

https://www.facebook.com/groups/304228994189146/posts/579605283318181/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь