Уряд спростив механізм передання дитини, тимчасово евакуйованої на територію іншої держави, в сім’ю усиновлювачів

Дата: 24.05.2022 18:53
Кількість переглядів: 291

Уряд врегулював механізм передання дитини, тимчасово евакуйованої (переміщеної) на територію іншої держави, в сім’ю усиновлювачів.

Наразі із різних закладів вже евакуйовано понад 6 тис. дітей, з яких понад 3,7 тис. дітей – за межі України, в складі сімейних форм виховання евакуйовано понад 4 тис. дітей, з них понад 3 тис. дітей за межі України.

Серед них є діти, рішення про усиновлення яких вже прийнято судом. Зокрема, 5 дітей, які перебувають за межами України, усиновлено громадянами США та Італії, відповідні рішення суду вже набули законної сили. Упродовж двох-трьох тижнів наберуть законної сили судові рішення відносно ще 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновлених громадянами США та Італії.

До прийняття цього рішення усиновлювачі були зобов’язані особисто забрати дитину із закладу чи сім’ї, в якій вона виховується, в присутності представника служби у справах дітей. В умовах воєнного стану присутність представника служби у справах дітей за кордоном для передачі дитини усиновлювачам є великою проблемою, тому передбачено передання дитини за умови набуття чинності відповідного рішення суду в присутності представника консульської установи України.

Таким чином держава забезпечує реалізацію права тимчасово переміщених дітей бути усиновленими.

Джерело:

https://www.facebook.com/MLSP.gov.ua/posts/384836870348987

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь