Новоолександрівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Представники Новоолександрівської сільської ради здійснили навчальний візит до міста Мелітополь в рамках українсько-німецької програми підтримки локальних ініціатив «Київський діалог»

Дата: 30.11.2021 21:40
Кількість переглядів: 446

08.10.2021 року інспектор з питань інфраструктури Новоолександрівської сільської ради Ігор Мороз, головний спеціаліст з питань земельних  відносин, архітектури та  містобудування  ради Євген Сендецький, головний спеціаліст з питань інвестицій, житлово  - комунального господарства ради Ольга Ткаченко та начальник служби у справах дітей  ради Аліна Правда за запрошенням голови правління ГО «СТЕП» Катерини Мальцевої здійснили навчальний візит до міста Мелітополь в  рамках проєкту «Розбудова соціального капіталу громадських ініціатив в українських регіонах», який реалізується українсько-німецькою програмою підтримки локальних ініціатив Київський Діалог за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Окрім Новоолександрівської, навчальний візит до Мелітополя здійснили Василівська, Плодородненська та Якимівська громади.

Метою заходу було інформування представників вище перерахованих громад про досягнення Мелітопольської міської територіальної громади  за останні роки та обмін досвідом  між ними щодо організації дозвілля молоді та людей похилого віку.

Слід зазначити, на сьогодні Мелітопольська міська територіальна громада пишається новоствореними просторами для дозвілля, навчання й самореалізації мелітопольців, а саме центром молоді  Youth Hub «People.ua» та Мелітопольською міською бібліотекою імені Максима Горького. Так центр молоді  Youth Hub «People.ua»  має сучасне обладнання та зручні аудиторії для навчання. У свою чергу, Мелітопольська міська бібліотека імені Максима Горького має приміщення/аудиторії не тільки для навчання, а й для проведення культурних заходів, у тому числі й платних. Це дозволяє, за словами директора бібліотеки Інни Єфименко, отримувати закладу додаткові кошти для покращення матеріально – технічної бази. В бібліотеці також працює пункт голосування за проекти громадського бюджету, проводиться безкоштовне навчання людей похилого віку комп`ютерної грамотності.

Завершила навчальний захід дискусія учасників візиту щодо створення аналогічних центрів активності в будинках культури та бібліотеках громад.

Михайло Поворознюк

Фото з архіву Катерини Мальцевої

Фото без опису

Посилання на публікацію офіційної групи громади у мережі Facebook:

https://www.facebook.com/groups/304228994189146/posts/568101121135264/

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь