Долучайтесь до проекту «Поезія Вільних»

Дата: 07.04.2022 11:21
Кількість переглядів: 266

Проект від Міністерства культури та інформаційної політики, Держмистецтв та волонтерів «Поезія Вільних» вже перетнув цифру в 10 тисяч заявок віршів. Цю величезну кількість творів написали українські та іноземні поети з початку війни в Україні.

Не дивлячись на жахи війни, 80% із написаного – оптимістичні вірші, з вірою в перемогу нашої держави. А те, що пишуть поети – часто відображає думку суспільства. Так історично склалось.

10 тисяч віршів – це 7 270 151 символ, або приблизно 1 320 000 слів. Над модеруванням, редагуванням та корекцією цієї вражаючої кількості творів щоденно працюють 27 волонтерів. До речі, вірші надсилали вже 7 різними мовами, а отже проєкт можна сміливо називати міжнародним.

Із найкращих творів сформують збірку, яка вийде друком за підтримки  міністерства.

Якщо у вас зараз є потреба поділитись емоціями, то поезія може стати одним із найкращих способів для цього.

Додати свій вірш можна тут  https://warpoetry.mkip.gov.ua

Нагадуємо, що Департамент культури та інформаційної політики Запорізької обласної військової адміністрації також оголосив літературний конкурс - «Вільний степ». На конкурс подаються поетичні твори та короткі прозові оповідання (до 9000 знаків з пробілами), темою яких є героїчна боротьба українців проти російських окупантів та висвітлення жахів війни.

Для участі у конкурсі надсилайте Ваші твори на електронну скриньку Департаменту (rez_ouk@ukr.net ) з приміткою «Вільний степ». Також у листі необхідно вказати Ваше Прізвище та ім’я, вік, контактний номер телефону. Учасником конкурсу може бути будь-який житель України. 

Джерело:

https://www.zoda.gov.ua/news/60403/na-platformi--projektu--poeziya-vilnih-vzhe-zarejestrovano-bilshe-10000-tvoriv.html

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь