Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, попереджає про нову кібератаку від пов’язаного із ФСБ росії угрупування UAC-0010 (Armageddon)

Дата: 13.05.2022 10:39
Кількість переглядів: 363

Хакери розсилають небезпечні листи з темою «Щодо проведення акції помсти у Херсоні!», які містять вкладення у вигляді файлу «План Херсон.htm». У разі відкриття зазначеного вкладення на комп'ютері жертви буде створено файл «Herson.rar» із ярликом «План підходу та закладання вибухівки на об'єктах критичної інфраструктури Херсона.lnk».

А як кінцевий результат – завантажиться шкідлива програма GammaLoad.PS1v2.

Хакерське угрупування UAC-0010 (Armageddon) – серед тих, які від початку повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну активно атакують критичну інформаційну інфраструктуру нашої країни. Під час кібератак хакери використовують болючі для українців теми. Також зафіксовані випадки кібератак цієї групи проти країн ЄС.

Деталі

https://cert.gov.ua/article/40240

Джерело:

https://www.facebook.com/dsszzi/posts/312395297738280

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь