Новоолександрівська громада

Запорізька область, Запорізький район

ЗДОБУТКИ ОСВІТИ 2021-2022 р.р.

Дата: 10.01.2023 13:30
Кількість переглядів: 90

Фото без опису 

Посилання на ПРЕЗЕНТАЦІЮ

 

 

 

https://drive.google.com/file/d/184Mphfe0jNDxXQdvWajrQ2t2QBNUhD9T/view?usp=sharing

   Функціонування освітньої галузі громади забезпечують три заклади загальної середньої освіти: Новоолександрівська гімназія, Григорівська гімназія, Веселянська гімназія, в яких у 2021 році навчалося 460 учнів, освітній процес забезпечувало 78 педпрацівників. У 2022 році навчається 455 учнів, а освітній процес забезпечують 68 педпрацівників. З 30 березня 2022 року освітній процес здійснюється у дистанційній формі.

У 2021 році відділом освіти було видано 75 документів про освіту. З них 37 про здобуття базової середньої освіти і 38 - про здобуття повної загальної середньої освіти. 1 здобувач освіти Новоолександрівської гімназії отримав свідоцтво з відзнакою.

У 2022  році відділом освіти було видано 71 документ про освіту. З них 51 про здобуття базової середньої освіти і 20 - про здобуття повної загальної середньої освіти. 6 здобувачів освіти Новоолександрівської гімназії отримали свідоцтва з відзнакою. Два випускники Новоолександрівської гімназії за високі досягнення у навчанні нагороджені золотими медалями.

Результати Національного мультипредметного тесту

Робота з обдарованими дітьми – важливий напрямок у діяльності закладів освіти громади.

Швидкий розвиток науки, зростання обсягів нової інформації потребує від школи підготовки активних, самостійних людей з розвиненими творчими здібностями.

У 2021/2022 навчальному році карантинні обмеження та воєнна агресія внесли свої корективи. Замість звичного ЗНО діти змушені були швидко переорієнтуватися на підготовку до національного мультипредметного тесту. З 20 випускників громади складати тест вирішили 6 здобувачів освіти, які продемонстрували наступні результати:

Українська мова – середній бал 152       

Історія України - середній бал 155

Математика – середній бал 146,5

Окремо хочеться відзначити випускницю Новоолександрівської гімназії, медалістку, Щербинко Єлизавету, яка склала Історію України на 200 балів, а її середній бал  становить 193.

Реформа харчування

З 1 вересня 2021 року в закладах освіти Новоолександрівської сільської ради розпочалася реалізація реформи харчування. У першу чергу було оновлено меню відповідно до нових норм харчування, обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного й тваринного походження та субпродуктів. Натомість збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м'яса, риби, свіжих овочів і фруктів. З метою формування культури харчування було проведено ряд виховних заходів, мета яких була підвищити обізнаність серед школярів та батьків про здорове харчування, прищепити правильні харчові звички, вплинути на харчову поведінку всіх поколінь.

Наступним кроком реформи харчування стала модернізація харчоблоків Новоолександрівської  та Григорівської гімназії. Було придбано за кошти місцевого бюджету дві плити електричні  шестиконфорні з духовою шафою, 2 зонти витяжні острівні з фільтром, поверхня для смаження, машина протирально-різальна (призначена для протирання варених продуктів, нарізки сирих та варених продуктів), тістоміс, овочечистка.

Впровадження енергоефективних заходів

З початком війни ще більше загострилося питання ефективного використання ресурсів, тому Новоолександрівська сільська рада реалізовує ряд заходів для поліпшення енергонезалежності закладів освіти, а саме:

у харчоблоках закладів освіти у 2022 році встановлено 4 інверторні теплові насоси;

усі заклади освіти у 2022 році забезпечили генераторами;

для переходу на альтернативні джерела опалення розпочато процес виготовлення проєктно-кошторисної документації для побудови модульних котелень у Новоолександрівській та Григорівській гімназіях.

Оновлення технічної бази

Відділ освіти Новоолександрівської сільської ради продовжує працювати над оновленням комп’ютерного обладнання закладів освіти.

У 2021 році за сприянням Міністерства освіти та Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації було передано 18 ноутбуків у використання працівників закладів освіти, а у 2022 році передано 18 хромбуків у використання педагогічними працівниками.

Для забезпечення технічними засобами навчання здобувачів освіти відділ освіти звернувся з клопотанням до благодійних організацій Запорізької області, в результаті налагодженої співпраці 9 планшетів передано здобувачам освіти пільгових категорій.

Масові заходи

За період 2021 – 2022 роки через карантинні обмеження та бойові дії переважна більшість заходів перейшла у онлайн-формат. За цей час відділом освіти було проведено такі масові заходи:

  • екскурсія для старших класів на територію полігону військової частини.
  • Перша серпнева педагогічна конференція;
  • інтерактивні конкурси для здобувачів освіти «Мріємо… Бажаємо…

 Наближаємо…», «Боремося, як звірі, але не втрачаємо людяності».

  • два опитування батьківської громадськості щодо вибору форми навчання, стану організації дистанційного навчання.

Отже, епідемічна ситуація та активні бойові дії, безумовно,

вплинули на організацію освітнього процесу, проте педагогічні працівники успішно опанували платформи дистанційного навчання та вдало поєднують синхронний та асинхронний режим навчання. Окрім того, шкільна спільнота бере активну участь і на волонтерському фронті, надаючи посильну допомогу в облаштуванні Пунктів незламності та у розвязанні інших гуманітарних питань, направлених на захист держави.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь