Новоолександрівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Звіт поліцейського офіцера громади за 2023 рік

Дата: 26.12.2023 12:12
Кількість переглядів: 325

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

З В І Т

поліцейського офіцера громади

Новоолександрівської територіальної громади за 2023 рік

 

 

На території Новоолександрівської ТГ розташовано 7 населених пункти, в яких на теперішній час мешкає 3400 громадян. На території ТГ працює два поліцейських офіцера громади: Правда Максим Юрійович та Зайцев Владислав Євгенійович.

Протягом 2023 року поліцейськими офіцероми громади обслуговано 82 викликів та розглянуто 96 звернень громадян. Та складено 62 протоколів про адміністративні правопорушення.

Поліцейськими офіцерами громади, під час профілактичних заходів пов’язаних із протидією домашньому насильству на території Новоолександрівської територіальної громади, перевірено 25 кривдників, винесено 10 терміново заборонних приписів та взято на облік 12 кривдників. За вчинення домашнього насильства впродовж 2023 року, на території Новоолександрівської громади поліцейськими офіцерами було складено 7 адміністративних матеріалів за ст. 173-2 КУпАП.

Робота поліцейського офіцера громади спрямована на профілактику та попередження правопорушень. Реалізовуючи взаємодію поліції та органів місцевого самоврядування, більшість профілактичних заходів проводились разом із відділами Новоолександрівської сільської ради. Так, за 2023 рік разом із начальником відділу захисту прав дітей та відділу соціального захисту населення систематично відвідувались 9 сімей які опинилися у складних життєвих обставинах. Під час обстеження умов проживання дітей виявлено 1 правопорушень, передбачені ст. 184 КУпАП, відносно батьків складено відповідні протоколи за неналежне виконання своїх обов’язків щодо виховання дітей та вилучено одну дитину

Корективи в роботу поліцейського внесла війна. Вам відомо, що з початку військових дій територія нашої громади неодноразово піддавалась обстрілам, при цьому руйнування зазнавали приватні помешкання громадян, території підприємств та об’єкти інфраструктури громади. Після таких подій поліцейським офіцером громади забезпечувалась охорона місць подій, надання необхідної допомоги громадянам.

Одним із важливих видів профілактики та превенції на території громади є спілкування та підвищення рівня правосвідомості молоді. З цією метою налагоджено контакти з керівниками навчальних закладів, що розташовані на території обслуговування. Для учнів цих закладів протягом 2023 року проведено тематичні профілактичні виступи, в режимі он-лайн, зокрема за темами: дотримання правил дорожнього руху, права та обов’язки дітей, дотримання правил громадського порядку, протидія булінгу та домашньому насильству.

Протягом року перевірено всі магазини, що розташовані на території громади. В ході відпрацювання було виявлено 8 фактиів порушення правил торгівлі алкогольними напоями, винні особи притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 156 КУпАП, задокументовано 3 фактів зберігання самогону, винні особи притягнуті до адміністративної відповідальності (ст. 176 КУпАП). Також відкрите одне кримінальне провадження за ст. 204 КК «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Одним із напрямів роботи є контроль за дотриманням правил благоустрою. В цьому напрямку проводились відпрацювання стихійних сміттєзвалищ, проводилась роз’яснювальна робота серед населення. За порушення правил благоустрою до відповідальності притягнуто 4 особи. Поряд із цим проводилась профілактично-роз’яснювальна робота серед жителів щодо правил утримання собак та котів. У зв’язку з порушенням таких правил до відповідальності за ст. 154 КУпАП притягнуто 1 особу.

Щоденно, впродовж 2023 року, проводилися патрулювання території з метою запобігання порушенню громадського порядку. Постійно проводилися зустрічі та бесіди із громадянами направлені на розвиток правосвідомості серед населення.

На території громади мешкало 2 особи, які перебували під адміністративним наглядом, з якими постійно проводиться профілактична робота. За порушення правил адміністративного нагляду відносно зазначеної категорії осіб складено 9 протоколів за ст. 187 КУпАП.

Протягом року деякі громадяни, в основному такі що зловживають спиртовими напоями безпідставно викликали поліцію, зокрема зафіксовано 5 випадки. Такі громадяни були притягнуті до відповідальності за
ст. 183 КУпАП.

У сфері забезпечення безпеки дорожнього руху задокументовано 7 грубих правопорушення, зокрема за с. 121 КУпАП – 1, за ст. 122 КУпАП – 6, за ст. 126 КУпАП – 5, та за ст. 130 КУпАП – 1.

На території громади мешкає 128 власників вогнепальної зброї. Кожного місяця впродовж 2023 року, вибірково проводяться перевірки власників зброї на дотримання правил її зберігання. Під час виявлення порушень, відносно власників зброї складаються адміністративні матеріали, зокрема за ст. 192 КУпАП - 1.

 

Лише разом із Вами нам вдасться зробити Нашу громаду безпечною. Впроваджуючи механізми взаємодії громади та поліції, прошу надавати свої варіанти та алгоритми вирішення питань які залишилися не вирішними на території громади.

 

 

 

Поліцейський офіцер громади

СВГ ВП Запорізького РУП

ГУНП в Запорізькій області

капітан поліції                                                                    Максим ПРАВДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь